Early Beer Tickets € 15,-

Hoe werkt het?

speciaalbierfestival zwolle

Het Speciaalbierfestival Zwolle is een jaarlijks terugkerend speciaalbier festival, waarbij de brouwers zelf de bieren tappen en de verhalen achter hun bier en brouwerij kunnen vertellen. Het is een mix van lokale (lees Zwolse) brouwers, opkomende nieuwe brouwers en brouwerijen die al een behoorlijke naam in de speciaalbier wereld hebben opgebouwd. Het Speciaalbierfestival Zwolle is een initiatief van het Vliegende Paard, Café de Gezelligheid en Stanislaus Brewskovitch Craft Beer.

 

HET PROEVEN VAN HET EDELE GERSTENAT

Bij binnenkomst ontvang je bij de kassa het festival proefglas (15 cl). Dit glas kun je in ruil voor 1 muntje bij de brouwer laten vullen met een bier naar keuze. Dit glas wordt slechts 1x uitgegeven en moet je gedurende het festival bij je houden. Het glas mag je meenemen naar huis en aan je collectie bierproefglazen toevoegen. De brouwers vertellen je graag de verhalen achter hun bieren en brouwerij.

 

GLAZEN SPOELEN

Het is wel zo fijn om een nieuw biertje uit een schoon glas te drinken. Daarom zijn er op de verschillende plekken in de kerk spoelbakken, waarin je zelf je glas kunt spoelen. Op deze plekken kun je je glas ook vullen met water, om zo je op hol geslagen papillen weer even tot rust te brengen en klaar te maken voor de volgende smaaksensatie. De glazenspoel- en drinkwaterplekken zijn duidelijk aangegeven.

 

ETEN EN FRISDRANK

Een goed bier moet natuurlijk vergezeld gaan van een goed hapje eten. En daar zullen we voor zorgen. Aan de Bob is ook gedacht, je kan namelijk ook een glaasje fris scoren.

 

KOSTEN

De entree voor het festival is €15,-. Voor dit bedrag ontvang je het festivalglas (15 cl), 2 munten waarmee je de eerste 2 bieren al kunt proeven, het festivalboekje met plattegrond en alle informatie over de bieren die op het festival te proeven zijn en natuurlijk een hoop gezelligheid. De munten kosten €2,50. Een biertje kost 1 munt (er kan een erg speciaal bier tussen zitten, waar de brouwer 2 munten voor vraagt).

 

OPENINGSTIJDEN EN LOCATIE

Het Speciaalbierfestival Zwolle vindt plaats op zaterdag 28 september 2019. De locatie is De Grote Kerk aan de Grote Markt 18 in Zwolle.

Het festival begint om 13:00 en duurt tot 21:00. De laatste ronde is om 20:45.