Early Beer Tickets € 15,-

Overige informatie

Locatie en Route

DE GROTE KERK ZWOLLE

De locatie van het Speciaalbierfestival Zwolle is de prachtige Grote Kerk gelegen aan de Grote Markt 18 in Zwolle. In Zwolle kennen we de Grote of Sint Michaëlskerk het best als De Grote Kerk. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er in het centrum vroeger nog een Sint Michaëlskerk was. Daarom wordt nu de merknaam De Grote Kerk gebruikt.

De Grote Kerk heeft een lange geschiedenis en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Niet alleen het gebouw is bijzonder, ook in de kerk zijn monumenten en bijzondere objecten te vinden. Als je goed kijkt, zie je nog een gevelsteen uit de Romaanse tijd in de buitenmuur aan de Korte Ademhalingssteeg. Ook de preekstoel (1617-1622) en het koorhek (1597) zijn meer dan de moeite waard om te bezichtigen. Een ander belangrijk monument is het Schnitgerorgel dat in 1721 geplaatst is.

 

MET DE AUTO/PARKEREN

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kun je op veel plekken de auto parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerterreinen is het veilig en makkelijk parkeren. Een aantal parkeerlocaties ligt net buiten het centrum. De afstand naar de binnenstad is lopend goed te doen. Gemiddeld tussen de twee en zeven minuten lopen.

Het parkeren binnen de stadsgrachten is duurder dan daar buiten. Op veel plekken kun je belparkeren, parkeergeld betalen met je telefoon. Gratis parkeren kan op het parkeerterrein bij de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle. Via de Schuurmanstraat, het Kerkbrugje en de Kerkstraat bereikt u het centrum. Dit parkeerterrein is beschikbaar:

iedere donderdag van 18.00 tot en met 22.00 uur,
zaterdag van 8.30 uur tot en met 18.00 uur,
koopzondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie bezoek de website van de VVV Zwolle.

 

MET DE TREIN

Station Zwolle is één van de belangrijke knooppunten als het gaat om reizen met de trein. Vanuit Amsterdam ben je in iets meer dan een uurtje op de plek van bestemming. Het station van Zwolle is in juni 2015 verrijkt met een spectaculaire reizigerstunnel. Binnen 10 minuten loop je van het Centraal Station naar de binnenstad, of pak je een van de buslijnen naar het centrum.

Voor reisinformatie bezoek de website van 9292.

 

MET DE FIETS

Wist je dat Zwolle is uitgeroepen tot de Fietsstad van Nederland 2014? Dat betekent dat de binnenstad uitstekend en veilig bereikbaar is met de fiets. In de binnenstad (en bij het Station) vind je verschillende plekken waar je je fietsen kunt stallen. Zowel onbewaakt (gratis) als bewaakt. Ideaal en je bent supersnel in het hart van de stad. 

Kijk voor een overzicht van de fietsenstallingen in Zwolle op de website van de gemeente.

 

 

Overnachten

Na afloop van het festival lekker blijven slapen? Voor iedereen die een nachtje, een weekend of langer in Zwolle wil verblijven zijn er volop mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. Overnachten in een (luxe) hotel, een knusse B&B of op een prachtige camping aan het water. Zwolle heeft het allemaal.

Kijk voor het volledige aanbod op de website van de VVV Zwolle.